De verhalen van DC-studenten

Student Luca over Verpleegkunde


Luca Adriaens volgt de opleiding Verpleegkunde in Assen. Luca heeft altijd geweten dat zijn toekomst in de zorg lag. Mensen helpen is zijn natuurlijke gave en helemaal toen zijn moeder kanker kreeg en hij meeging naar alle afspraken in het ziekenhuis was het overduidelijk; dit is de plek en de manier waarop ik anderen wil helpen.

“Dat het een pittige opleiding zou worden en dat ik er hard voor moet knokken is waar, maar nu, na hard werken zit ik hier met een lach op mijn gezicht.” - Luca

Het allermooiste aan deze opleiding is toch echt het werken in een praktijksituatie. Natuurlijk moet je ook wel veel leren maar het is toch echt geweldig dat je ook dingen in de praktijk mag uitvoeren. Ik kan dan ook niet wachten om de dingen die we in de praktijklessen hebben geleerd toe te passen op stage. Verder is de sfeer op de school ook echt geweldig. Een relaxte sfeer waar tussen het werken door ook altijd ruimte is voor een grapje. Dit geeft plezier en helpt mij om gemotiveerd te blijven. Verder is er ook een geweldig team docenten die je altijd met veel geduld en begrip te hulp schiet.

Waarom mijn keuze voor DC?  Ik heb een dag stagegelopen bij de vaccinatielocatie bij de TT-hal. Dit was midden in de pandemie en hier was hulp welkom.  Tijdens deze stage ben ik in gesprek gekomen met een andere EHBO-er die enthousiast over zijn loopbaan en studie bij DC vertelde. Van een hecht groepje docenten die je erg goed begeleiden, een fijne sfeer tot aan de lessen die over het algemeen heel goed zijn. Dat het de eerste twee jaren even buffelen is, maar dat het daarna eigenlijk wel vanzelf gaat. De docenten er altijd zijn om je te helpen als je dat aankaart.  Daarna ben naar de Open Dag geweest en heb daar met wat studenten gesproken die vertelde mij ook ongeveer hetzelfde. Wat je wel/niet ging doen, hoe alles een beetje gaat en dat gaf dan ook wel de doorslag om naar het DC te gaan.

Ik wil na deze opleiding mijn droom als operatieassistent verwerkelijken. Ik wil dan gaan werken in het ziekenhuis als verpleegkundige en hoop daar de studie tot operatieassistent te mogen volgen. Mocht er iets anders op mijn pad belanden wat mij nog leuker lijkt ben ik ook niet bang om dan daar achteraan te gaan. Ik heb nog een poosje te gaan dus wie weet wat ik nog tegenkom!

Over Verpleegkunde

  • Niveau 4
  • BOL
  • 4 jaar 
  • Assen, Emmen en Meppel
  • AANMELDEN

Een Verpleegkundige wordt opgeleid om in alle branches van de verpleging te werken. Je ondersteunt zorgvragers bij het herstellen, eigen regie te voeren en zelfstandig te leven. Lees meer over deze opleiding.

Past deze opleiding bij jou?
Ontdek deze opleiding tijdens een Open Dag of meeloopdag! Check hier welke events jij komende periode kan bezoeken. Eerder in gesprek met een docent of studieadviseur? Vul dan het online formulier in en we nemen contact met je op.