De verhalen van DC-studenten

Meike over Luchtvaartdienstverlener


Dat ze in de toerismebranche wilde werken was zeker, maar hoe en wat precies wist ze nog niet. Daarom koos student Meike Eggink voor de opleiding Luchtvaardienstverlener in Emmen. Deze opleiding start als een gecombineerde travel-opleiding (Travel, Hospitality en Luchtvaartdienstverlening). Na een breed eerste jaar kun je je specialiseren.

Meike: “In het eerste jaar krijg je meerdere kanten van de branche te zien. Ik heb uiteindelijk gekozen voor de luchtvaart. Dit past bij mij omdat ik helemaal weg ben van de reiswereld en ik vind het erg leuk om dingen over landen, talen en culturen te leren. Extra leuk aan de opleiding vind ik de uitjes, zoals een bezoek aan Schiphol of een gastles. Hier leer je veel van omdat je ziet hoe alles in het echt gaat.

Deze opleiding past bij mij omdat ik helemaal weg ben van de reiswereld - Meike

Dit jaar ga ik samen met een klasgenoot stagelopen bij de frontoffice van een hotel op Mallorca. Hier kijk ik ontzettend naar uit! Ik werk dan vijf dagen achter de receptie, natuurlijk hebben we ook vrije tijd om het eiland te ontdekken. Ik hoop vooral te ervaren hoe het is om écht te werken in de branche die ik leuk vind, zodat ik straks met mijn diploma goed voorbereid aan de slag kan.

Het liefst wil ik na mijn opleiding werken op Schiphol. In het laatste schooljaar ga ik daar stagelopen voor zes maanden, dus dan kan ik al meemaken hoe dat is én of ik dat wil. Stiekem hoop ik dan natuurlijk een baan aangeboden te krijgen. En ook al gebeurt dit niet, alsnog wil ik dan graag solliciteren als stewardess bij KLM.”

Over Luchtvaartdienstverlener

  • Niveau 4
  • BOL
  • 3-jarige opleiding
  • Emmen 
  • AANMELDEN 


Als cabinepersoneel in het vliegtuig of grondpersoneel op het vliegveld ben je altijd bezig met toerisme. Als luchtvaartdienstverlener draait alles wat je doet om de passagier in een internationale omgeving. Lees meer over de opleiding Luchtvaartdienstverlener.

Past deze opleiding bij jou?
Ontdek deze opleiding tijdens een open dag of meeloopdag! Check hier welke events jij komende periode kan bezoeken. Eerder in gesprek met een docent of studieadviseur? Vul dan het online formulier in en we nemen contact met je op.