De verhalen van DC-studenten

Pim over Allround Operationeel Technicus (AOT)


Pim Kalverla volgt de opleiding Allround Operationeel Technicus (AOT) in Emmen. Het aanbod binnen deze technische opleiding is heel breed en dat is precies de reden waarom hij hier tweeënhalf jaar geleden voor koos. Het allerleukste vindt Pim de praktijklessen op school.

Pim zit inmiddels in het derde jaar en vindt dat de opleiding goed bij hem past. ‘Ik leer hier veel op meerdere gebieden en dat is heel goed voor mij.’ Naast de kennis en ervaring die hij opdoet op school, is ook stagelopen onderdeel van de 4-jarige mbo-opleiding. Dé plek om echt te ervaren hoe het is op de werkvloer. Zo maakte Pim kennis met wisselende werktijden. ‘De dagdiensten zijn gewoon van 8.00 – 16.00 uur, maar in de ploegendienst heb je andere tijden. Dan werk je twee dagen van 6.00-14.00 uur, twee dagen van 14.00-22.00 uur en twee dagen van 22.00-6.00 uur. Daarna ben je dan vier dagen vrij.’

Ik heb al aardig goed leren lassen, maar ik hoop hierin nóg beter te worden! - Pim

Het bevalt Pim goed om student te zijn op Drenthe College. ‘Ik word voldoende uitgedaagd binnen mijn opleiding. Zo moet ik bijvoorbeeld zelf mijn toetsen inplannen en een bijbehorende planning maken.’ Iets wat hem inmiddels goed afgaat. Plannen voor na zijn opleiding heeft Pim ook al gemaakt. ‘Ik wil mijn dromen najagen en zoveel mogelijk werken op plekken waar ik heen kan, nu ik nog jong ben.’

Over Allround Operationeel Technicus

Veel bedrijven werken met technisch ingewikkelde systemen. Als Allround Operationeel Technicus bedien en onderhoud je deze systemen en grijp je in bij storingen. Lees meer over deze opleiding.

Past deze opleiding bij jou?
Ontdek deze opleiding tijdens een Open Dag of meeloopdag! Check hier welke events jij komende periode kan bezoeken. Eerder in gesprek met een docent of studieadviseur? Vul dan het online formulier in en we nemen contact met je op.