De verhalen van DC-studenten

Rebecca over Pedagogisch Medewerker Onderwijs, Opvang en Sport

Rebecca Eising is eerstejaarsstudent Pedagogisch Medewerker Onderwijs, Opvang en Sport in Assen. Rebecca twijfelde over een opleiding waar ze met kinderen kan werken, want ze wilde ook graag iets met sport doen. Met deze opleiding kan ze beide combineren.

“Ik vind het leuk om (sportief) met kinderen bezig te zijn en ze te helpen met dingen. Tijdens de opleiding leer ik omgaan met kinderen en hoe ze mentaal in elkaar zitten. Daardoor weet ik hoe ik ze het beste kan begeleiden. Ik hoop hier alleen nog maar beter in te worden. Ik word uitgedaagd om mezelf te ontwikkelen en het beste uit mezelf te halen wanneer het om de ondersteuning van de kinderen gaat.” aldus Rebecca.

“Ik vind het leuk dat de opleiding zo divers is en we van alle richtingen wat kunnen proeven.'' - Rebecca

Rebecca loopt stage op het Sterrenschip in Assen: “In de ochtend ontmoet ik medestudenten op het station van Assen en gaan we gezamenlijk met de bus naar het Sterrenschip in Kloosterveen. Daar geven we gymles en in de middag hebben we pleindienst. Later op de dag help ik ook nog bij de BSO. En dan zit mijn stagedag erop. Ik heb daarnaast nog een andere stage, waarbij ik als juf meeloop in de klas en kinderen help die extra ondersteuning nodig hebben. In de avond geef ik dan training bij de korfbal vereniging voor het vak VSK.”

Rebecca heeft geen spijt van haar keuze voor Drenthe College. Ze geeft aan dat er een fijne sfeer is op school en dat ze het goed kan vinden met haar docenten en medestudenten. Na de opleiding wil ze verder met de PABO en naast juf op de basisschool ook gymjuf erbij worden. Rebecca: “En wie weet ga ik daarnaast ook nog een middagje als Pedagogisch Medewerker aan de slag bij een bso.”

Over Pedagogisch Medewerker Onderwijs, Opvang en Sport

  • Niveau 4
  • BOL
  • 3-jarige opleiding 
  • Assen
  • AANMELDEN 

Weet je nog niet welke richting echt bij jou past of wil je het liefst een zo breed mogelijk diploma? Dat komt goed uit! Je kan tijdens deze opleiding namelijk zelf bepalen met welke combinatie van deze diploma’s jij het werkveld in stapt;

  • Onderwijsassistent voor de basisschool (niveau 4)
  • Pedagogisch Medewerker (niveau 3) of Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker (niveau 4)
  • Sport- en Bewegingsleider (niveau 3)

Je wordt in 3 jaar opgeleid tot een pedagogisch medewerker die gespecialiseerd is in de ontwikkelingen van kinderen van 0 tot 12 jaar die inzetbaar is voor de klas én in de kinderopvang. 

Past deze opleiding bij jou?
Ontdek deze opleiding tijdens een Open Huis of meeloopdag! Check hier welke events jij komende periode kan bezoeken. Eerder in gesprek met een docent of studieadviseur? Vul dan het online formulier in en we nemen contact met je op.