De verhalen van DC-studenten

Renske over Bouw en Architectuur


Renske Trip volgt de vierjarige opleiding Middenkaderfunctionaris Bouw en Architectuur bij Drenthe College. Deze opleiding is gevestigd aan de Van Schaikweg 98 in Emmen, waar Renske met plezier haar opleiding volgt. 


De opleiding Bouwkunde past perfect bij Renske. “De reden dat ik deze studie heb gekozen is dat ik meer wou doen met wiskunde en natuurkunde, aangezien ik deze vakken het leukst vond op het voortgezet onderwijs. Deze opleiding zorgt ervoor dat ik de kennis van deze vakken ook daadwerkelijk kan inzetten.” Renske voelt zich dan ook helemaal op haar plek tijdens haar studie.

De vakken zijn heel divers. Hierdoor leer ik veel van Bouwkunde. Het is deze variatie die de opleiding zo bijzonder maakt. - Renske

Op dit moment loopt Renske stage bij Lefier, waar ze de kans krijgt om haar opgedane kennis in de praktijk te brengen. “Mijn stagedag begint met het doorzetten van meldingen naar een groter bedrijf. Hier draag ik bij aan het proces van probleemoplossing. Aan het einde van de dag loop ik vaak mee met een ervaren collega om huizen te inspecteren en de problemen op te sporen. Dit is een waardevolle ervaring die mij een beter beeld geeft van hoe het er in de bouwsector echt aan toegaat. 

“Tijdens mijn opleiding heb ik mij vooral ontwikkeld op het gebied van zelfstandig werken. Ik heb geleerd om verantwoordelijkheid te nemen voor mijn taken en projecten.” Desondanks wil Renske nog veel meer leren over bouwkunde. Het plan is dan ook om Bouwkunde op het hbo te volgen na het afstuderen aan Drenthe College.

Over Middenkaderfunctionaris Bouw en Architectuur

Als middenkaderfunctionaris bouw en architectuur heb je een onmisbare functie binnen (bouw)projecten. Je bent betrokken bij het ontwerp, de werkvoorbereiding, de uitvoering en het onderhoud ervan. Zo maak je o.a. bouwtekeningen en houd je je bezig met de planning en kosten. Lees meer over de opleiding Middenkaderfunctionaris Bouw en Architectuur.


Past deze opleiding bij jou?
Ontdek deze opleiding tijdens een Open Huis of meeloopdag! Check hier welke events jij komende periode kan bezoeken. Eerder in gesprek met een docent of studieadviseur? Vul dan het online formulier in en we nemen contact met je op.