De verhalen van DC-studenten

Roxanne over Verpleegkunde

 

In 2009 is Roxanne Nelemans afgestudeerd als Verzorgende IG. In 2017 heeft ze dit diploma aangevuld met de module kraamverzorging. Ze wil graag in de geboortezorg blijven werken, maar wil zich ook verder ontwikkelen en meer verantwoordelijkheid in het werkveld. Daarom koos ze ervoor verder te studeren en de opleiding Verpleegkundige BBL in Assen te gaan volgen.

Roxanne: ‘Ik hoop me te kunnen blijven ontwikkelen. Ik hoef niet persé de Latijnse termen kennis te hebben, maar verdere verdieping in ziektebeelden is wel interessant.’ Tijdens de opleiding hoopt Roxanne haar kennis te verbreden en meer de diepte in te gaan. Roxanne volgt de BBL opleiding en werkt naast haar opleiding bij Interzorg. Ze was daar werkzaam op de psycho geriatrie afdeling, waar ze werkte met bewoners met verschillende varianten van dementie. Sinds kort werkt ze op de Karnoeljehof in de somatische zorg.

“Het leukste aan de opleiding vind ik het sparren met klasgenoten en zo nieuwe ideeën opdoen.” - Roxanne

In het begin was het weer even wennen op school. Het was niet altijd even duidelijk wat er van de studenten werd verwacht en daarom was het soms even zoeken. ‘Dit is soms wel lastig. Dus vooral je hoofd koel houden en alles goed op papier zetten voor jezelf.’ Ook het leeftijdsverschil met andere studenten is wennen: ‘Soms voelt het vreemd om tussen de jongeren te lopen op school, vooral in de gangen merk je het leeftijdsverschil. Maar in de klas ben je volwassen en wordt je ook als zodanig behandelt.’ aldus Roxanne.

Ook na het voltooien van deze opleiding is Roxanne nog niet klaar. Ze wil hierna doorstuderen en specialiseren als obstetrie verpleegkundige. ‘Daarvoor moet ik waarschijnlijk eerst ervaring opdoen als algemeen verpleegkundige, maar ik weet nog niet zeker of ik dat wil. Ik heb er ook over nagedacht om de opleiding systeembeheer te gaan doen. Dat is iets totaal anders, maar daarmee heb ik meer tijd voor mijn gezin en wordt mijn lichaam minder belast. Ook ben ik een eigen bedrijfje gestart en wie weet groeit dit wel uit tot iets groters en ga ik me hier meer op focussen.’

Over Verpleegkundige

  • Niveau 4
  • BOL en BBL
  • verkort: 2 jaar (BOL en BBL) of regulier 4-jarige opleiding (BOL)
  • Assen, Emmen en Meppel
  • AANMELDEN

Een Verpleegkundige wordt opgeleid om in alle branches van de verpleging te werken. Je ondersteunt zorgvragers bij het herstellen, eigen regie te voeren en zelfstandig te leven. Lees meer over deze opleiding.

Past deze opleiding bij jou?
Ontdek deze opleiding tijdens een Open Dag of meeloopdag! Check hier welke events jij komende periode kan bezoeken. Eerder in gesprek met een docent of studieadviseur? Vul dan het online formulier in en we nemen contact met je op.