De verhalen van DC-studenten

Senna over Luchtvaartdienstverlener


Senna Stoffers is tweedejaars student Luchtvaartdienstverlening in Emmen. Zijn droombaan is werken als steward bij een luchtvaartmaatschappij. Überhaupt werken binnen de reisbranche lijkt hem fantastisch. Je start met een gecombineerde travel-opleiding (Travel, Hospitality en Luchtvaartdienstverlening). Na een breed eerste jaar specialiseer je je in het tweede jaar als Luchtvaartdienstverlener. Doordat deze opleiding zo divers is, was de keuze voor deze opleiding makkelijk gemaakt!

“Wanneer je wilt werken in deze branche dan is gastvriendelijkheid heel belangrijk. Ik kan elk moment de knop omzetten en dan ben ik gastvriendelijk met een lach op mijn gezicht ook al ben ik zelf niet vrolijk. Op dat moment gaan de problemen van de passagiers voor de jouwe. Ik vind het dan ook erg leuk om mensen te helpen.

Het leukste aan deze opleiding is dat je breed wordt opgeleid. Voor zowel steward/stewardess in de lucht maar ook als steward op de grond. Dus je kan er van alles mee. Ook doe je veel kennis op zoals ‘landenkennis’, natuurlijk topografie maar ook de bekende plekken, attracties, natuurgebieden en niet te vergeten, de verschillende culturen. Naast theorielessen maken we tijdens de opleiding veel uitjes. Zo ga je naar de vakantiebeurs en tijdens de ‘OV’ (openbaar vervoer) -dag bezoek je een stad ergens in Nederland waar je opdrachten doet die met die stad te maken hebben.

“Ik kan elk moment de knop omzetten en dan ben ik gastvriendelijk met een lach op mijn gezicht ook al ben ik zelf niet vrolijk. Op dat moment gaan de problemen van de passagiers voor de jouwe.” - Senna

Ook wordt er veel projectmatig gewerkt op school. Door de vele projecten leer je exact hoe je een reis in elkaar zet en ben je tot in detail op de hoogte. Als een passagier vervolgens een vraag heeft over zijn/haar reis kan jij deze altijd beantwoorden. En dat komt nu al goed van pas tijdens stage. In de eerste en in het tweede jaar van de opleiding ga je op een frontoffice stage en in je derde jaar ga je een half jaar op Schiphol stagelopen. Dat betekent dat je ook echt daar heen gaat verhuizen. Zelf ga ik aankomende zomer 4 maanden naar Italië om stage te lopen.

Het is echt leuk om student te zijn op Drenthe College. Door dus de leuke dingen die we doen maar ook hebben de docenten echt de aandacht voor je. Zowel tijdens de les als na schooltijd. Je kunt ze altijd mailen en je hebt eigenlijk altijd gelijk wel een antwoord terug. Dat vind ik heel fijn.”

Over Luchtvaartdienstverlening

  • Niveau 4
  • BOL 
  • 3-jarige opleiding 
  • Emmen
  • AANMELDEN 

Als cabinepersoneel in het vliegtuig of grondpersoneel op het vliegveld ben je altijd bezig met toerisme. Als luchtvaartdienstverlener draait alles wat je doet om de passagier in een internationale omgeving. Lees meer over de opleiding Luchtvaartdienstverlening.

Past deze opleiding bij jou?
Ontdek deze opleiding tijdens een Open Huis of meeloopdag! Check hier welke events jij komende periode kan bezoeken. Eerder in gesprek met een docent of studieadviseur? Vul dan het online formulier in en we nemen contact met je op.