De verhalen van DC-studenten

Sjors over Facilitair Leidinggevende

Na het behalen van zijn Gastheer diploma bij DC wilde Sjors verder studeren.  Hij zocht een brede vervolgopleiding waarmee hij nog alle kanten op zou kunnen. De niveau 4 opleiding Facilitair Leidinggevende was dan ook een logische keuze!


‘De opleiding past goed bij mij, omdat deze heel breed is. Het is tegenwoordig al moeilijk genoeg om te ontdekken en weten wat je echt wil en kan. Facilitair Leidinggevende is daarom ideaal, de combinatie met praktijk en stage werkt super.’ aldus Sjors.  

"Student zijn op DC bevalt goed! De communicatie is prima en de sfeer op school is altijd goed!" - Sjors

Sjors heeft stage gelopen bij Hippisch Centrum Exloo, een bedrijf dat paardensportevenementen faciliteert, waar hij diverse klussen heeft opgepakt. Hij vond het een super ervaring. ‘Er zijn zoveel verschillende bedrijven waar je stage kan lopen, van ziekenhuis tot bioscoop. Tijdens de opleiding heb je 3 verschillende stageperiodes, dus het is fijn dat je dan een ruime keuze hebt.’  Tijdens zijn stage heeft Sjors geleerd om collega’s aan te sturen, rustig te blijven in drukke situaties en overzicht te houden. Hij hoopt deze vaardigheden nog verder te ontwikkelen tijdens zijn volgende stages. Daarnaast wil hij nog meer ervaring opdoen op financieel gebied.

‘Drenthe College daagt mij uit, door me te laten nadenken over de toekomst. Ze zorgen ervoor dat we het nut inzien van de opleiding en de stage. Na mijn opleiding ga ik aan het werk. Daar kijk in naar uit!’

Over Facilitair Leidinggevende

  • Niveau 4
  • BOL
  • 3 jaar
  • Assen | Emmen | Meppel
  • AANMELDEN

De facilitaire dienst zorgt ervoor dat grote gebouwen goed gebruikt kunnen worden, dat het gebouw goed schoongemaakt en onderhouden wordt en de beveiliging goed geregeld is. Ook de horeca, de catering en het beheer van de receptie vallen soms onder de facilitaire dienst. Lees meer over deze opleiding.

Past deze opleiding bij jou?
Ontdek deze opleiding tijdens een Open Huis of meeloopdag! Check hier welke events jij komende periode kan bezoeken. Eerder in gesprek met een docent of studieadviseur? Vul dan het online formulier in en we nemen contact met je op.