De verhalen van DC-studenten

Stefan over Retailmanager


Stefan Asselman heeft voor de opleiding Retailmanager gekozen omdat hij graag winkelmanager wil worden. Hierna wil hij verder studeren op het hbo en uiteindelijk zijn eigen bedrijf starten. Momenteel loopt hij stage bij de Scapino in Assen.  

“Voordat de winkel opengaat bespreek ik met de filiaalmanager wat er die dag gedaan moet worden en wie daarvoor verantwoordelijk is. Gedurende de dag houd ik de gehele winkel in de gaten en help/begeleid ik de andere stagiaires bij het uitvoeren van hun opdrachten. Ook zorg ik ervoor dat alle klanten worden geholpen. Contact met mensen vind ik het allerleukste. 

Op school heb ik mij het meest ontwikkeld in aspecten die nodig zijn om als onderneming succesvol te zijn. Denk bijvoorbeeld aan onderzoek, analyses en verslagen maken.  

“Het project Jong Ondernemen vond ik erg leuk. We kregen een jaar de tijd om daadwerkelijk een bedrijf op te zetten en al het geld wat je daaraan verdient mag je houden - Stefan “

Bij Drenthe College krijg je opdrachten waarmee je zelfstandig aan de slag gaat. Mocht je er niet uitkomen dan is er altijd een docent die je wil helpen.”  

Het is leuk om student te zijn aan het Drenthe College. Je krijgt de opdrachten die je moet maken en gaat dan zelfstandig aan de slag. Mocht je er niet uitkomen is er altijd een docent die je graag wilt helpen. Als er ooit iets niet klopt wordt dat meteen opgepakt zodra je dit doorgeeft. 

Over Retailmanager

  • Niveau 4 
  • BOL | BBL 
  • 3 jaar  
  • Assen | Emmen | Meppel 
  • AANMELDEN 

Omdat je als Retailmanager van heel veel zaken kennis moet hebben, is theorie belangrijk. Ondernemen, financieel beheer, verkopen, maar ook het leidinggeven aan medewerkers leer je tijdens de opleiding. Je past de theorie al snel toe in de praktijk. Lees meer over deze opleiding.  

Past deze opleiding bij jou? Ontdek deze opleiding tijdens een Open Dag of meeloopdag! Check hier welke events jij komende periode kan bezoeken. Eerder in gesprek met een docent of studieadviseur? Vul dan het online formulier in en we nemen contact met je op.