De verhalen van DC-studenten

Stein over Leisure & Events

Tijdens een vakantie op Gran Canaria kwam Stein Jansen, derdejaars student Leisure & Events in Emmen, in aanraking met een super leuk animatieteam. Hierdoor kwam hij op het idee zelf een opleiding in Toerisme te gaan volgen.

Stein: ‘Ik hou er niet van om de hele dag op kantoor te zitten, maar ik ben een echte doener. Daarom past deze opleiding goed bij mij; het organiseren kost veel tijd en energie en dat is precies wat ik fijn vind’. Hij geeft aan dat de opleiding veel afwisseling biedt, net als de stages. Tijdens de driejarige opleiding gaan de studenten op 3 verschillende stages en dat maakt de opleiding heel leuk, aldus Stein.

Niet teveel nadenken, maar gewoon doen! Tijdens mijn opleiding én bij mijn stage leer ik zo veel nieuwe dingen. - Stein

Stein loopt stage op vakantiepark De Fruithof in Klijndijk. Zijn werkzaamheden variëren van knutselactiviteiten en promotours tot aquagym en bootcamp. Ook zijn doelgroep varieert, soms zijn dat kinderen, maar Stein organiseert ook activiteiten voor de oudere mensen op het park.

De opleiding Leisure & Events wordt gegeven Emmen. Stein: ‘Het hele proces dat je doorloopt om een event te organiseren, wordt tijdens de opleiding goed uitgelegd. Ik hoop dit jaar mijn talen nog verder te verbeteren.’ Hij voelt zich thuis op de locatie Ubbekingecamp: ‘ Als er iets is, weet je precies bij wie je moet zijn en iedereen denkt goed met je mee.’ Na het behalen van zijn diploma wil Stein gaan werken, maar sluit  niet uit dat hij uiteindelijk nog weer verder gaat studeren.

Over Leisure & Events

  • Niveau 3 en 4
  • BOL
  • 3-jarige opleiding 
  • Emmen 
  • AANMELDEN 

Je bent een echte duizendpoot in de vrijetijdsbranche in zowel binnen- als buitenland. Je organiseert en begeleidt allerlei activiteiten. Lees meer over deze opleiding.

Past deze opleiding bij jou?
Ontdek deze opleiding tijdens een Open Huis of meeloopdag! Check hier welke events jij komende periode kan bezoeken. Eerder in gesprek met een docent of studieadviseur? Vul dan het online formulier in en we nemen contact met je op.