De verhalen van DC-studenten

Stijn over Allround Technicus Voertuigen en Mobiele Werktuigen


Stijn van Dijk volgt de 
bbl-opleiding Allround Technicus Voertuigen en Mobiele Werktuigen niveau 3 (voorheen Eerste Autotechnicus) op het TT-Instituut van Drenthe College in Assen. Hij is één van de studenten die als monteur is aangesloten bij het Rally Team. 

Als je na schooltijd tijd over hebt en geïnteresseerd bent in autosport raad ik het zeker aan om ook deel te nemen aan dit project - Stijn

Stijn is tweedejaarsstudent: “Ik heb voor het Rally Team gekozen omdat ik altijd al iets in de autosport wilde doen. Ook vind ik het heel erg leuk om in teamverband te werken. In november 2021 hebben we deelgenomen aan de Baja Borger. Dit is de grootste offroad rally van Nederland! De auto startklaar maken voor het rallyweekend was een hele grote uitdaging. Met teamgenoten heb ik wekenlang hard gewerkt aan de rallyauto. Dit gebeurde allemaal buiten de lesuren om onder begeleiding van docenten. Het resultaat? Een vlekkeloze technische keuring en een tweede plaats in onze klasse! Ik heb heel erg veel kennis opgedaan en nieuwe vrienden gemaakt. Ik hoop nog meer ervaring te krijgen, maar heb al meer inzicht en ben beter in communicatie en teamwork geworden. Als je na schooltijd tijd over hebt en geïnteresseerd bent in autosport raad ik het zeker aan om ook deel te nemen aan dit project.” 

Stijn van Dijk 1

Over Allround Technicus Voertuigen en Mobiele Werktuigen

  • Niveau 3
  • BOL | BBL 
  • 2-jarige opleiding 
  • Assen 
  • AANMELDEN 

Als Allround Technicus Voertuigen en Mobiele Werktuigen (Personenauto's) voer jij de moeilijke klussen uit. Je staat hiervoor vaak in nauw contact met de klant. Je doet reparaties, onderhoudsbeurten en houd je bezig met ingewikkelde diagnoses. Ook stuur je collega’s aan en los je problemen op. Lees meer over deze opleiding of één van de andere mbo-opleiding autotechniek: Technisch Specialist Voertuigen en Mobiele Werktuigen of Basis Technicus Voertuigen en Mobiele Werktuigen (Personenauto's).

Past deze opleiding bij jou?
Ontdek deze opleiding tijdens een Open Huis of meeloopdag! Check hier welke events jij komende periode kan bezoeken. Eerder in gesprek met een docent of studieadviseur? Vul dan het online formulier in en we nemen contact met je op. Stijn van Dijk 2