De verhalen van DC-studenten

Tom over Retailspecialist


Tom Weijdema uit Tuk volgt de BBL-opleiding Retailspecialist in Meppel.
Hij is eerstejaars en de werkstukken en praktijkopdrachten op school dagen hem uit.

Tom: “Mijn leidinggevende bij de Karwei uit Steenwijk kwam met de vraag of ik deze BBL-opleiding wilde volgen. Ik werk 32 uur per week en ga iedere maandag van 08.30 tot 16.30 uur naar school. Ik deed eerst de mbo-opleiding Ondernemer Retail en wilde graag bij Drenthe College blijven.

Bij de Karwei ben ik verantwoordelijk voor de bouwafdeling. We starten ’s ochtends met een werkoverleg.

“Ik vind het leuk om klanten te helpen en te adviseren. Maar ook het verbouwen, inrichten en aanvullen van schappen op de bouwafdeling behoren tot mijn werkzaamheden.” - Tom

Wat het werken op deze bouwmarkt voor mij extra bijzonder maakt is dat ik ook houtbewerkingsmachines mag bedienen als service naar onze klanten. Ook verf mengen en advies hierover geven vind ik erg leuk om te doen.

De werkstukken en praktijkopdrachten op school dagen mij uit. Hierdoor heb ik mij bijvoorbeeld nog meer verdiept in het assortiment en producten bij de Karwei.” Tom raad iedereen aan om deze bbl-opleiding Retailspecialist bij een bouwmarkt te volgen: “Wil je werken en geld verdienen combineren met school? Ligt jouw interesse bij bouwmaterialen en steek je graag de handen uit de mouwen? Vraag dan naar de BBL-mogelijkheden bij een bouwmarkt. Met deze opleiding kan je alle kanten op. Na het behalen van mijn mbo-diploma wil ik graag verder in de doe-het-zelf-branche en mij ontwikkelen tot manager van een bouwmarkt of franchiser.”

Student Tom op werkplek Karwei in Steenwijk.

Over opleiding Retailspecialist

  • Niveau 3
  • BOL | BBL 
  • 2-jarige opleiding 
  • Assen | Emmen | Meppel
  • AANMELDEN 

Als een klant een winkel binnenkomt, ben jij vaak het eerste aanspreekpunt. Je weet hoe je met mensen omgaat: klantvriendelijk, netjes, hulpvaardig. Tijdens deze opleiding leer je onder andere verkoopgesprekken voeren, adviseren zowel online als offline, goederen verwerken en klachten afhandelen. Lees meer over deze opleiding.

Past deze opleiding bij jou?
Ontdek deze opleiding tijdens een Open Huis of meeloopdag! Check hier welke events jij komende periode kan bezoeken. Eerder in gesprek met een docent of studieadviseur? Vul dan het online formulier in en we nemen contact met je op.