De verhalen van DC-studenten

Tygo over Sport en Bewegen

Het liefst wil Tygo Sandifort het leger in. Mocht dit niet haalbaar zijn, wil hij zelf voor de klas staan als sportdocent op een middelbare school. Hij is daarom bezig met de opleiding Sport en Bewegen, zodat hij uiteindelijk door kan stromen naar het hbo.

Tygo: ‘Tijdens de opleiding leer ik hoe ik mensen kan begeleiden tijdens het sporten. Dit past echt goed bij mij, want ik wil graag mensen iets leren.’ Hij geeft aan dat de opleiding op een leuke manier de lesstof behandeld en daardoor bijzonder maakt.

"Ik vind het belangrijk dat iedereen zich tijdens mijn lessen gehoord voelt." - Student Tygo

Tygo loopt stage op een basisschool in Angelso (Emmen). Hij begint zijn dag met lesgeven aan groep 8 en valt soms in bij groep 4. Daarna begint zijn eigen schooldag. Tygo: ‘Ik leer veel van het lesgeven aan mijn eigen klasgenoten en natuurlijk ook van mijn stage. Hierdoor weet ik hoe ik voor de klas moet staan en leer ik hoe ik beter kan begeleiden. Ik hoop me nog verder te ontwikkelen in het helpen van mensen met een blessure. Ik kan mezelf echt uitdagen door goed naar de groep die ik les geef te kijken en in te spelen op de gebeurtenissen. Zo kan ik ervoor zorgen dat iedereen zich gehoord voelt.’

De opleiding Sport en Bewegen wordt gegeven in Assen en Emmen. Tygo: ‘Ik voel me fijn binnen deze opleiding. Er wordt veel zelfstandigheid van je verwacht; je krijgt zelf de vrijheid je eigen tijd in te delen. Maar wanneer je op een grote achterstand dreigt te komen, wordt je daar door je docenten echt wel even op aangesproken.’ Na zijn opleiding wil Tygo gaan solliciteren bij de Korps Mariniers of Infanterie. Mocht dat niet lukken, dan gaat hij verder studeren aan het hbo.  

Over Sport en Bewegen

  • Niveau 3 en 4
  • BOL
  • 2- of 3-jarige opleiding 
  • Assen | Emmen 
  • AANMELDEN 

Steeds meer mensen kiezen voor een sport en een gezonde leefstijl, maar kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Goede begeleiding is erg belangrijk en daarom komen ze bij jou! Lees meer over Coördinator Sport en Bewegen of Sport- en Bewegingsleider.

Past deze opleiding bij jou?
Ontdek deze opleiding tijdens een open dag of meeloopdag! Check hier welke events jij komende periode kan bezoeken. Eerder in gesprek met een docent of studieadviseur? Vul dan het online formulier in en we nemen contact met je op.