De verhalen van DC-studenten

Vanora over Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker


Vanora Wijnveen is tweedejaarsstudent en volgt de BOL-opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker in Assen. Ze wil graag werken met kleine kinderen, maar twijfelt nog over de richting. Met deze breed inzetbare opleiding heeft Vanora volop mogelijkheden om te ontdekken wat het beste bij haar past.

Vanora loopt stage bij Kindcentrum de Veldkei. Hier begeleidt ze kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. Iedere stagedag staat het stimuleren van de ontwikkeling van het kind centraal. ‘We beginnen altijd met buitenspelen, daarna eten we fruit en gaan we weer spelen. Om half 12 eten we samen aan tafel en na het middagslaapje is er ook nog tijd om te spelen.’    

"Van kleins af aan weet ik al dat ik wil werken met kleine kinderen." - Vanora

Vanora vindt het een leuke ervaring om student bij Drenthe College te zijn en ervaart de vakken als uitdagend. ‘Het leukste aan de opleiding vind ik de activiteiten en de gezelligheid met klasgenoten en docenten’. Ze heeft zich al flink ontwikkeld tijdens de opleiding. De komende periode wil Vanora leren om nog beter voor zichzelf op te komen.   

Uiteindelijk hoopt Vanora door te stromen naar het hbo.  

Over Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker

  • Niveau 4
  • BOL en BBL
  • 2-3 jaar 
  • Assen, Emmen en Meppel
  • AANMELDEN 

Als Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker ben je breed inzetbaar in de kinderopvang, peuterspeelzaal of de brede school. Wil jij een waardevolle bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen? Lees meer over deze opleiding.

Past deze opleiding bij jou?
Ontdek deze opleiding tijdens een Open Dag of meeloopdag! Check hier welke events jij komende periode kan bezoeken. Eerder in gesprek met een docent of studieadviseur? Vul dan het online formulier in en we nemen contact met je op.