De verhalen van DC-studenten

Wessel over Allround Constructiewerker

 

Wessel Kip volgt de opleiding Allround Medewerker Productietechniek in Emmen. Een techniekopleiding waar je veel praktijkuren hebt én dat is juist wat deze opleiding zo leuk maakt volgens de eerstejaarsstudent.  

Wessel: “De fijne kneepjes van het vak krijg ik goed onder de knie door de vele praktijkuren. Dat is ook een van de redenen waarom ik gekozen heb voor deze opleiding. Daarnaast vind ik de metaaltechniek gewoon heel mooi, met name het lassen en alles wat erbij hoort. Deze opleiding is voor mij dan ook een schot in de roos.


"De fijne kneepjes van het vak krijg ik goed onder de knie door de vele praktijkuren." - Wessel

Het meest bijzonder aan de opleiding vind ik het maken van werkstukken. Je moet alles van A tot Z zelf regelen. Tijdens de praktijkuren is een werkstuk dus van begin tot eind jouw verantwoordelijkheid. Tekening lezen is hierbij ook een onderdeel, dat vind ik wel eens een uitdaging.” In de toekomst hoopt Wessel zijn lastechniek nog meer te ontwikkelen. “Ik hoop mij te kunnen specialiseren is een bepaalde lastechniek, maar het kan ook zo zijn dat ik na mijn stage bij een bedrijf ga werken.” Mogelijkheden genoeg dus met een diploma Allround Constructiewerker!


Over Allround Constructiewerker

  • Niveau 3
  • BOL | BBL 
  • 3-jarige opleiding 
  • Assen | Emmen
  • AANMELDEN 

Als allround constructiewerker werk je zelfstandig aan metalen onderdelen en constructies. Denk bijvoorbeeld aan materiaal voor bruggen, machines, kranen, vrachtwagen en schepen. Ook leidinggeven aan collega's behoort tot de mogelijkheden. Lees meer over deze opleiding 

Past deze opleiding bij jou?
Ontdek deze opleiding tijdens een Open Huis of meeloopdag! Check hier welke events jij komende periode kan bezoeken. Eerder in gesprek met een docent of studieadviseur? Vul dan het online formulier in en we nemen contact met je op.