De verhalen van DC-studenten

Student Xander over Instructeur mbo en vo

Wil je jouw vakkennis delen met studenten en leerlingen in het mbo of vo? Dan is de opleiding Instructeur mbo en vo iets voor jou. Student Xander Bron volgt op dit moment deze eenjarige opleiding bij Drenthe College in Assen en deelt graag zijn ervaring. “Ik heb een mbo-diploma Onderwijsassistent, maar ik wil graag verder groeien in het onderwijs.”

“Op dit moment volg ik de opleiding Instructeur mbo en vo en daarnaast werk ik als instructeur/docent Dienstverlening en Producten in Beilen. Het is mijn taak om vmbo-leerlingen uit klas 3 en 4 te begeleiden én ik geef hun les over de verschillende aspecten van techniek. 

 

"Stap voor stap wil ik groeien binnen het onderwijs." - Xander

Dankzij mijn stage- en werkervaring binnen Sterk Techniek Onderwijs (STO) heb ik mijn technische vaardigheden ontwikkeld en versterkt. Zowel op het gebied van zachte techniek met computers áls op het gebied van harde techniek met hout en metaal. Mijn persoonlijke ontwikkeling werd gestimuleerd tijdens de pauzes. Op die momenten kon ik oefenen met het programmeren van drones en het maken van lesplannen. Ik heb hier het meest geleerd over mijn rol in het onderwijs en hoe je effectief contact maakt en samenwerkt.

Wat ik leuk vind aan de instructeursopleiding is dat er veel aandacht is voor je eigen leertraject. Tijdens de lessen is er ruimte om knelpunten op het werk of tijdens stages te bespreken met medestudenten en samen tot oplossingen te komen. De docenten dagen me uit om kritisch naar mijn werkzaamheden te kijken en met de groep te reflecteren op bijzondere situaties. Ik heb geleerd om vanuit het perspectief van de leerling te kijken.

Bij Drenthe College krijg ik alle middelen om mezelf te ontwikkelen in mijn vak. Er is voldoende tijd en ruimte, en de docenten staan altijd klaar om te begeleiden tijdens en buiten de lessen. Na mijn opleiding wil ik eerst aan het werk, me richten op het praktische deel van het lesgeven en mijn eigen lesvorm ontdekken. Stap voor stap wil ik groeien binnen het onderwijs.”

Over Instructeur mbo en vo

  • Niveau 4
  • BOL en BBL
  • 1-jarige opleiding 
  • Assen
  • AANMELDEN 

Kom jij uit het werkveld en zie jij jezelf ook voor de klas staan in het voorgezet onderwijs of mbo? Deze opleiding helpt jou verder! De focus ligt vooral op pedagogiek en didactiek, want de praktijkkennis heb jij immers al. 

Past deze opleiding bij jou?
Ontdek deze opleiding tijdens de Open Dag! Check hier welke events jij komende periode kan bezoeken. Eerder in gesprek met een docent of studieadviseur? Vul dan het online formulier in en we nemen contact met je op.