Morocco Desert Challenge

Inmiddels een begrip in de rallywereld: de Morocco Desert Challenge. In 2018 en 2019 behaalde het rallyteam van het TT-instituut van Drenthe College succesvol de finish. Helaas kon het evenement door corona de afgelopen jaren niet plaatsvinden, maar eind april zal er weer een team van DC aan de start in Agadir verschijnen!

De Morocco Desert Challenge is een rally van ruim 3000 kilometer dwars door de woestijn, verdeeld over 8 etappes. Een echte competitie waar de strijd wordt aangegaan met de elementen, het materiaal en met jezelf. Met deelnemers van alle niveaus en meer dan 350 voertuigen uit verschillende landen is de MDC uitgegroeid tot de tweede grootse rally ter wereld. Op zondag 23 april zal de rally in Agadir starten om vervolgens 8 dagen later, op 30 april te finishen in Mergouza.

MDC en Drenthe College 

In 2018 kwam docent Chris Lanting op het idee om samen met een groep studenten een standaard auto om te bouwen tot rallywagen en deel te nemen aan de Morocco Desert Challenge. In 2023 zal voor de derde keer een groep vanuit Assen afreizen naar Marokko om deel te nemen aan de rally. 

Studenten van het TT-instituut zijn aan het begin van het schooljaar geïnformeerd over de rally tijdens een speciale bijeenkomst. Om deel te nemen aan het project konden ze zich schriftelijk aanmelden. Het begon met ongeveer 15 studenten die zich (buiten schooltijd) bezig houden met alle voorbereidingen. Ze sleutelen aan de rallywagen, maar volgen ook workshops over bijv. navigeren, olie en EHBO. Inmiddels is het team is bekend! Lees hieronder welke docenten en studenten naar Marokko gaan.

Het team is bekend!

Studenten Sport en Bewegen begeleiden team MDC

Workshop Motul

Studenten Mike en Damian over het project