De verhalen van DC-studenten

Nils over Topacademie


Nils van den Berg uit Nijeveen daagt zichzelf voortdurend uit op Drenthe College. Vorig jaar startte hij met de opleiding Horeca Catering Manager waarbij hij de opleidingen Kok niveau 2 en Facilitair Leidinggevende niveau 4 combineert. Als hij volgend jaar klaar is heeft hij in drie jaar twee diploma’s behaald. In het tweede jaar neemt hij ook deel aan het excellentietraject Topacademie. 
 

‘Ik wilde graag de koksopleiding doen, maar zocht ook meer uitdaging. Deze combi-opleiding biedt me zowel kokslessen als lessen op facilitair gebied. Het is wel hard werken, maar als je je best doet is het prima te doen. Onze koks-opleiding is zelfs uitgeroepen tot beste opleiding van Nederland in de Keuzegids mbo 2022. Na het eerste jaar had ik mijn diploma Kok binnen. De overgang naar het tweede jaar van Facilitair Leidinggevende ging prima. 

“De Topacademie is een plek waar je jezelf kunt ontwikkelen en wat je leert kun je meteen toepassen in je schoolopdrachten.” - Nils

Ook de Topacademie sprak me aan omdat ik graag meer uit mezelf wil halen. De Topacademie is een plek waar je jezelf kunt ontwikkelen. Je stelt je eigen doelen op en leert hoe je jezelf kunt verbeteren met onder andere masterclasses. Wat je leert kun je meteen toepassen in je schoolopdrachten. Het kost je extra tijd naast je opleiding, maar het is een heel leuke manier van leren. In december gingen we een week naar het Hof van Saksen waar we iedere dag masterclasses en opdrachten kregen in een lerende omgeving. De invulling van de Topacademie is heel vrij, in mei sluit je het af op een manier naar eigen inzicht. Ik denk dat ik mijn moodboards ga verwerken tot interactief verslag. 

Als je wilt kun je jezelf bij Drenthe College uitdagen. Het is ook een fijne school omdat het kleinschalig is. Je kent de docenten en kunt snel bij iemand terecht als dat nodig is.’  

Nils van den Berg over de Topacademie bij Drenthe College

Over Horeca Catering Manager 

Over Horeca Catering Manager 

  • Niveau 4 
  • BOL 
  • 3 jaar  
  • Emmen 
  • AANMELDEN 

De opleiding is een combinatie van de opleiding Facilitair Leidinggevende (niveau 4) en de opleiding Kok (niveau 2) of de opleiding Gastheer/Gastvrouw (niveau 2). Je krijgt dan ook twee diploma's. Na het tweede jaar sluit je niveau 2 af, na het derde jaar niveau 4. Lees meer over deze opleiding. 

Past deze opleiding bij jou?  Ontdek deze opleiding tijdens een Open Dag of meeloopdag! Check hier welke events jij komende periode kan bezoeken. Eerder in gesprek met een docent of studieadviseur? Vul dan het online formulier in en we nemen contact met je op.