Header afbeeldingen

Pagina titel: 
SUCU

Stage-adressen Suriname en Curaçao 

In Paramaribo (Suriname) en Willemstad (Curaçao) hebben wij de volgende stage-instellingen: 
 

  • verzorgingshuis (Paramaribo)
  • verpleeghuis
  • ziekenhuis
  • kinderopvang
  • gehandicaptenzorg (Willemstad) 

 

Voorwaarden deelname SUCU-project
De stage is geschikt voor studenten Zorg en Welzijn. Er zijn ook mogelijkheden voor studenten van andere opleidingen, zoals facilitaire dienstverlening en horeca. Neem contact op met Carla Fortuin over de mogelijkheden.
Om in aanmerking te komen voor de stage moet je tenminste 18 jaar zijn.  Je moet heel gemotiveerd zijn en bereid zijn je goed voor te bereiden. Je moet je flexibel opstellen en aan willen passen aan andere werkomstandigheden dan je gewend bent.  Je mag geen achterstand in je studie hebben. Onderaan vind je de PDF Voorwaarden deelname SUCU-project.

Sollicitatieprocedure
Wanneer je in aanmerking wilt komen voor een stageplaats in Suriname of Curaçao, moet je solliciteren. Wanneer je bent geselecteerd, starten de voorbereidingen onder begeleiding van de projectleider. Je verdiept je in de achtergronden van het stageland, de papierwinkel wordt in orde gebracht en je haalt je inentingen. Zie ook de PDF Sollicitatieprocedure.

 

Kostenoverzicht
Voor stage in Suriname en Curaçao zijn er geen subsidiemogelijkheden. Je moet zelf dan ook de kosten voor reis en verblijf betalen. In de rechterkolom van deze pagina, vind je de PDF Kostenoverzicht met relevante informatie.

Huisvesting Suriname en Curaçao
In zowel Suriname als op Curaçao zijn er contacten met diverse huiseigenaren die hun woningen verhuren. In overleg wordt beslist welk appartemenet wordt gehuurd tijdens de stageperiode. Onder aan deze pagina, vind je de PDF Huisvesting Suriname en Curaçao.

 

Duur
De stage duurt ongeveer 16 weken, meestal van september t/m december. Je loopt 4 dagen per week stage en besteedt 1 dag per week tijd aan je schoolopdrachten.

Begeleiding
Tijdens je stage word je in het buitenland opgevangen en begeleid door een mentor. De eerste dagen zijn introductiedagen waarin je kennis maakt met de stage-instelling, je medestagiairs en collega's, je woonomgeving en de gewoontes en gebruiken in het land. Tijdens je stage heb je 10 intervisiegesprekken met je mentor en de medestagiaires. Wanneer je vragen en problemen hebt kun je atlijd bij je mentor terecht; ook wanneer het om dingen gaat die niet met je stage te maken hebben.

Je studieloopbaanbegeleider van Drenthe College begeleidt het leerproces, geeft je huiswerkopdrachten,  leest je reflectie- en intervisieverslagen en beoordeelt je opdrachten en prestaties. Het contact met de SLB'er verloopt voornamelijk via e-mail.

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier